Informatii publice

Comunicat de presa 29-03-2019

                    

Plăcile din Piața Unirii vor fi înlocuite la prețul corect

 

       Ca urmare a informațiilor eronate apărute în ultima vreme, considerăm necesar să aducem câteva lămuriri publice în legătură cu lucrările de înlocuire a plăcilor din Piața Unirii. Din păcate, nici lucrările de pavaj efectuate în anii din urmă nu au fost executate în mod corect, dar nici calitatea materialelor folosite nu a respectat standardele. Acestea sunt motivele pentru care am ajuns ca în fiecare an să înlocuim plăcile sparte, pentru că nici nu puteam aștepta să se spargă toate ca să le schimbăm o singură dată.   

       O astfel de lucrare va fi demarată și în zilele următoare, cu precizarea că prețul nu este nici pe departe așa cum s-a speculat în mod tendențios în ultimele zile, de 120 euro pe placă. Nimic mai fals.

       În realitate, costul pentru plăcile de granit, pentru materiale și pentru manoperă este de 466,73 lei (fără TVA) pe metru pătrat. Și cum într-un metru pătrat intră 6,2 plăci de granit, rezultă ca prețul pentru o singură bucată este, cu tot cu montaj, aproximativ 75 de lei, adică 15,9 euro fără TVA. Față de prețul vehiculat cu rea intenție, diferența e de aproape 8 ori. Practic prețul este MULT MAI MIC decât au afirmat unii și altii, înscriindu-se de altfel în media prețurilor de pe piața liberă.

       Mai mult decât atât, menționăm și că plăcile au o grosime de 2 cm, iar executantul asigură, conform contractului, o garanție de 12 luni de la finalizarea lucrărilor, pentru care a fost stabilită data de 27 aprilie 2019.  

 

 


 

 

 

 

Comunicat - Lucrari inlocuire placi Piata Unirii

 


 
 

Â